Eurotour 2002

Eurooppa 20.7.2002 – 8.8.2002

20.7. – 21.7. Helsinki – Rostock

Kesän 2002 reissu oli ensimmäinen mopolla mikä suuntautui Suomen rajojen ulkopuolelle. Reissussa matkassa oli exän lisäksi Tomi joka oli ajanut mp-kortin ja hankkinut ekan moponsa saman vuoden keväällä.

Kuva-aineistoa tämän kesän reissusta ei ole kovin runsaasti digitaalisessa muodossa koska kamera tuolloin oli vielä perinteinen filmirullaan perustuva malli ja tässä olevat kuvat on skannattu.

Eurooppaan mentiin mennen tullen Finnjetillä (RIP). Hytti oli sikaosaston tehoneliöillä varustettu malli eli ilman omaa vessaa ja suihkua.

 

Finnjetin tehoneliöt

Finnjetin tehoneliöt

Finnjet saapui illasta satamaan ja ensimmäinen yöpyminen suoritettiin Rostockin liepeillä mökkimajoituksessa koska keli oli sateinen. Muistin mukaan koko kesä vuonna 2002 oli melko kostea Euroopassa.

22.7. Rostock – Berliini (230 km)

Rostockista siirryttiin Berliinin suuntaan. Sade ei ollut lakannut joten myös seuraava majapaikka oli kovan katon alla, Hotel Petit. Teltan pystytys siirtyi siis tulevaisuuteen.

Berliinissä mopot sai pysyä hotellin parkissa ja liikkuminen suoritettiin julkisilla. Berliini jätti vähän kylmäksi eikä sytyttänyt joten visiitti jäi vuorokauden mittaiseksi ja matka sai jatkua. Tuohon fiilikseen tosin vaikutti osaltaan epävakainen ja viileä keli.

Berliner Dom

Berliner Dom

Siegessäule

Siegessäule

Dem Deutschen Volke

Dem Deutschen Volke

23.7.2002 Berliini- München (590 km)

Berliinin jälkeen olikin vuorossa ensimmäinen pidempi siirtyminen ja nokat otettiin kohti Müncheniä jossa saatiin ensimmäisen kerran teltta pystyyn. Leirintäalueeksi valikoitui Campingplatz Obermenzing jossa oli tullut vierailtua -94 Saksan reissulla.

Münchenissä tuli tutustuttua keskustan perinteisiin nähtävyyksiin, Hofbräuhaus mukaan lukien.

Münchenin keskustasta

Münchenin keskustasta

Toinen täysi päivä oli varattu linnoilla vierailuun. Olimme vasta iltapäivästä liikenteessä ja jonot oli lähes 3 tunnin luokkaa. Hohenschwangauhin oli tunnin lyhyempi jonotus kuin Neuschwansteiniin joten valitsimme linnoista tuon ensimmäisen. Jälkimmäinen oli tullut jo -94 vierailulla nähtyä mutta tuota ensimmäistä ei. Molemmat on ehdottomasti käymisenarvoisia kohteita.

Hohenschwangau

Hohenschwangau

26.7. München – Königssee (160 km)

Münchenin jälkeen matka jatkui Königsseelle. Taas satoi ja etsimme hotellimajoitusta siinä onnistumatta. Haastetta toi ryhmämme koko 2+1 ja se, että tarve oli viikonloppua vasten vain yhdeksi yöksi. Yksi huone olisi löytynyt useammastakin paikasta muttei kahta. Pystytettiin sitten teltta kosteissa olosuhteissa leirintäalueella ja tyydyttiin kohtaloon.

Königsseellä ykköskohde oli Hitlerin kotkanpesä. Enemmän nähtävää oli tunnelissa ja hississä ylös kuin itse ylhäällä. Ja ylhäältä ei nähnyt alas sumun vuoksi joten maisematkin jäivät ihailematta tällä kertaa.

 

Kotkanpesä

Kotkanpesä

 

Kotkanpesä

Kotkanpesä

27.7 Königssee – Salzburg (30 km)

Lyhyt siirtymä ja löysimme itsemme Salzburgista. Teltta vaihtuu taas hotelliin eli taas satoi. Salzburg oli mukavanoloinen pikkukaupunki mutta toisaalta aika nopeasti nähty.

-02 Salzburg

-02 Salzburg 2

28.7 Salzburg – Lienz (170 km)

Ennen reissun ensimmäistä passia tutustuimme matkan varrella maailman suurimpaan jääluolaan, Eisriesenwelttiin. Luolaan ei olisi tarvinnut ottaa mukaan ajokamoja saati kypärää, näin jälkiviisaana voi todeta.

-02 Salzburg 3

Eisriesenwelt

Tässä vaiheessa keli alkoi jo vihdoin suosia ja matkaa jatkettiin aurinkoisessa säässä. Vuorossa oli Grossglockner. Rinnettä kapusi ylös runsas määrä mitä erilaisempia ajopelejä. Noin kahden tonnin korkeuden jälkeen cebari kaasaripelinä ei jaksanut käydä kunnolla keskialueella ja koska olimme liikkeellä maksimikuormassa niin ykköstä sai potkia pesään ennen neulansilmiä.

Mahtavat maisemat palkitsivat ylöspäin ajelun. Eka merkittävä passi mikä ei todellakaan jäänyt viimeiseksi 🙂

Grossglockner

Grossglockner

Grossglockner

Grossglockner

Päivässä ei kilometrejä kertynyt kuin tuo pari sataa mutta saimme ajaa kuitenkin täyden päivän ennen kuin olimme Lienzissä pystyttämässä telttaa yöpymistä varten.

29.7 Lienz – Garda (280 km)

Matka jatkui ja maa vaihtui Italiaan. Gardalle saapuessamme keli oli jo helteinen. Gardan pohjoispäässä meno vaikutti lähes etelän turistikohteiden meiningiltä ja aloimme etsimään leirintäaluetta järven länsipuolelta ja lopulta lertsa löytyikin Limone Sul Gardasta. Gardalle vietimme rantaelämää yhden päivän ja kahden yön verran. Gardalla mopot oli jonkun lehtipuun alla parkissa. Puu valutti jotain mahlaa ja iski puolipaniikki millä mahla lähtee pois. Onneksi perinteinen pesu auttoi ja seuraavaksi yöksi vaihdoimme parkkipaikan parempaan.

31.7 Garda – Nizza (450 km)

Italiasta matka jatkui Ranskan suuntaan ja stoppi tehtiin Nizzassa. Nizzan lertsalla oli lipat enemmän kuin lähellä. Sade oli tehnyt hiekkamaasta velliä ja pystyssä pysyminen oli enemmän tuuria kuin taitoa takasen lähtiessä jakamaan lähes nolla vauhdissa.

Nizzasta teimme pakollisen vierailun Monacoon jossa budjettisyistä jäi pelailut ja shoppailut tekemättä.

-02 Monaco

1.8 Nizza – Regusse (120 km)

Vuorossa Provencen alue ja Regusse. Exän tädillä oli miesystävänään ranskalainen maanviljelijä ja saavuimme paikan päälle juuri ennen heidän häitä ja pääsimme viettämään polttareita. Polttarit olivat onneksi rauhalliset pariskunnan iän ollessa + 50v. Ehdimme juuri riisua ajokamat ja käydä suihkussa kun piti lähteä jo matkaan. Järkyttävä jano ja lähes nestehukka. Ja juomaksi Bastista. Ei varsinainen janojuoma mutta muuten hyvää kyllä.

Tällä reissulla tuli tutustuttua Grand canyon du Verdonin alueeseen ja ihastuttua siinä määrin että sinne palattiin myöhemmin uudestaan.

Regusse ja vierasmaja

Regusse ja vierasmaja

Regusse ja hääkoristelua

Regusse ja hääkoristelua

3.8 Regusse – Lausanne (440 km)

Lausanne jäi yhden yön pakolliseksi stopiksi matkan varrella eikä siitä sen enempää kerrottavaa lapsen lapsille tai muillekaan.

4.8 Lausanne – Lichtenstein – München (520 km)

Reissukertomusta näin jälkikäteen kirjoittaessa (vuosia sen jälkeen) ihmetyttää reittivalinta mutta tarkoitus lienee ollut bongata Lichtenstein… Jossa ei kyllä vallanvaltavasti ollut katsottavaa. Yö vietettiin jo aiemmin reissulla tutuksi tulleella leirintäalueella Münchenissä.

5.8 München – Dessau (450 km)

Jäljellä oli enää matkanteko kohti Rostockia. Dessau valikoitui randomina välietapiksi autobahnan varrella. Päivän ajeluiden jälkeen ehdotin muille josko kävisimme tutustumassa kivenheiton päässä olevaan Wittenbergiin jossa Luther naulasi legendan mukaan teesinsä kirkon oveen. Tomi lupasi naulata omat teesinsä lertsan baarin seinään ja niin päädyimme sinne heittämään tikkaa ja juomaan olutta.

6.8. Dessau – Rostock (310 km)

Ensikertalaisina pelasimme varman päälle emmekä jättäneet viimeiselle päivälle siirtymistä joten Finnjetin lähtöä edeltävän yö yövyimme Rostockissa samalla mökkialueella kuin tulomatkallakin.

Finnjet saapui Helsinkiin 8.8. ja ensimmäinen moporeissu oli onnistuneesti takana ja oppia ammennettu tulevia reissuja varten. Sateinen kesä ja sen mukainen reissu näin jälkeenpäin kun muistelee…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s