Kesä 2014

Kesän 2014 reissulle suunniteltuja rasteja olivat sukuloimassa käynti, tällä kertaa Avestassa, Lisebergin huvipuisto Göteborgissa ja viime kesänä torsoreissuksi jääneen Legolandin uusinta. Muilta osin reissua ei ollut erityisen tarkkaan etukäteen suunniteltu.

Meno- ja paluumatka suoritettiin taas Siljalla eli ”muumilaivalla” reittinä Helsinki – Tukholma – Helsinki.

Siljalla on panostettu lapsien aktiviteetteihin ja laivalla aika hujahtaa siivillä. Vakio leikkipaikkojen lisäksi konferenssitila on muutettu leikkiosastoksi.

Menomatka Siljalla

Menomatka Siljalla

Ensimmäinen rasti reissulla oli Avesta johon menimme sukuloimaan yhdeksi yöksi. Alla kuva Ruotsi erikoisuudesta, serkun poitsun kulkineesta EPA-traktorista.

Avestassa sukuloimassa. Taustalla Ruotsin erikoisuus eli EPA-traktori.

Avestassa sukuloimassa. Taustalla Ruotsin erikoisuus eli EPA-traktori.

Avestasta nokka suunnattiin kohti Göteborgia. Matkaa oli sen verran että välillä oli tehtävä yksi stoppi. Levähdyspaikaksi valikoitui Lidköping Ruotsin suurimman ja itse asiassa Euroopankin 3. suurimman järven Vänernin rannalla.

KronoCamping Lidköpingissä

KronoCamping Lidköpingissä

Keli oli loistava ja yhtä loistava oli myös valittu leirintäalue Kronocamping Lidköping jossa oli erinomaiset tilat ja aktiviteetit.

KronoCamping ja Vänernin ranta

KronoCamping ja Vänernin ranta

Ranta on muksuille aina jees.

Seuraava etappi eli Göteborg oli valittu ohjelmistoon huvipuiston, Lisebergin takia. Huvipuistoon ei todellakaan tarvinnut pettyä ja hienosta kelistä huolimatta laitteisiin pääsi inhimillisellä jonotusajalla. Ja meidän natiaisetkin pääsi jo varsin huimiin laitteisiin. Hauskaahan noissa oli meillä aikuisillakin 🙂

Liseberg

Liseberg

Liseberg

Liseberg

Liseberg ja Flumeride. Huima laite :)

Liseberg ja Flumeride. Huima laite 🙂

Göteborgissa yövyimme Liseberg’s Askim Strand kämppärillä mikä sekin oli ihan hyvää tasoa, tosin ei yhtä hyvä kuin Lidköpingin lertsa joka pääsi omaan top3:een ja laittoi riman vertailussa korkealle.

Liseberg's camping Askim Strand

Liseberg’s camping Askim Strand. Ranta aamulla laskuveden aikaan.

Seuraavana suunnitelmassa oli Legoland. Reissua suunniteltaessa olin tutkinut vaihtoehdon siirtyä Tanskan puolella laivalla mutta lähtöaikojen ja toisaalta lippujen hinnan takia päädyimme kuitenkin ajamaan Malmön ja sillan kautta. Yöpyminen suoritettiin Malmössä First Camp Malmössä. Koska sääennuste lupasi pommin varmasti sadetta valittiin tällä kertaa mökkimajoitus. Leirintäalue oli fasiliteeteiltään hyvä mutta mökki oli karmea ja mm. patjat oli umpihomeessa 😦

Patjat umpihomeessa...

Patjat umpihomeessa…

Seuraavana päivänä matka jatkui Legolandiin Tanskan Billundiin. Tuolla oli tarkoitus juhlistaa Saran synttäreitä ja olimme varanneet tätä tarkoitusta varten huoneen Legolandin hotellista.

Hotelli oli hintava mutta hintaan sisältyi toki kahden päivän huvipuistoliput ja hotelli kannattaa kyllä kokea kerran elämässä. Hotelli on aivan huvipuistossa kiinni ja siitä puistoon ja takaisin voi päivän aikana mennä rajoittamattomasti. Bonuksena Laura voitti hotellissa legorakennus kilpailun ja saimme matkaan hienon rakennussarjan. Voittajat valittiin kylläkin arpomalla mutta silti.

Legolandin hotelli

Legolandin hotellin käytävältä

Legolandin hotelli

Legolandin hotelli

Legoland

Legoland

Legolandissa oli sateista mutta se ei menoa haitannut. Sateesta oli se hyöty, että porukkaa oli liikenteessä huomattavasti normaalia vähemmän ja laitteisiin pääsi joko lyhyellä jonottamisella tai jopa jonottamatta. Itse tuli testattua tämän ansiosta ne huimimmat laitteet joihin lapsilla ei ollut asiaa.

Sade ei menoa haitannut

Sade ei menoa haitannut

Legoland

Legoland

Legolandin jälkeinen osuus reissusta oli etukäteen suunnittelematta mutta ajatuksena oli suunnata rannikolle. Auton nokka tähdättiin Hvide Sandin suuntaan joka oli nettiselailussa näyttänyt hienolta. Yöpymispaikaksi valikoitui  Holmsland Klit Camping. Pienehkö perustason kämppäri joka sijaitsi aivan rannan tuntumassa dyynin erottaessa alueen ja rantaviivan.

Maisemat oli upeat ja rantaviivaa silmän kantamattomiin. Keli oli muuttunut jo kuivaksi ollen kuitenkin viileähkö. Ja tuulinen jonka johdosta lähtöpäivän aamuna teltta oli kirjaimellisesti lähteä lentoon tuulen voimistuttua ja suunnan käännyttyä. Onneksi olimme aamutoimissa paikalla ja saimme purettua ja pakattua tavarat autoon ilman vaurioita.

Hvide Sand. Näkymää lertsalta. Holmsland Klit Camping

Hvide Sand. Näkymää lertsalta.
Holmsland Klit Camping

Hvide Sande Holmsland Klit Camping

Hvide Sande
Holmsland Klit Camping

Hvide Sand

Hvide Sand

Hvide Sand

Hvide Sand

Hvide Sandista matkaa oli tarkoitus jatkaa Saksan suuntaan. Tästä eteenpäin pläniä ei oltu tehty ennen matkaa vaan reissua suunniteltiin paikan päällä nettiä hyväksi käyttäen.

Jostain matkan varrelta Tanskassa

Jostain matkan varrelta Tanskassa

Seuraavaksi etapiksi valikoitui hetken harkinnan jälkeen Syltin saari joka sijaitsi jo Saksan puolella. Jos Tanskan puolella oli ollut väljää niin Syltissä sitä ei ollut. Joka paikka pursusi turisteja. Sopivaa leirintäaluetta saatiin nyt hetken aikaa hakea. Joko paikat oli tupaten täynnä tai sitten ne eivät vaikuttaneet meidän kohteilta.

Syltin lertsan nimeä ei tullut otettua ylös ja nyt jälkikäteen googlettamallakaan en satavarmuuteen siitä päässyt. Oletettavasti se oli tämä.

Joka tapauksessa alue oli tyypillinen kausipaikkalaisten alue jossa pieni alue oli varattu satunnaisille kävijöille. Alue oli hyvää tasoa ja rantaan oli kävelymatka, tosin melko pitkä sellainen. Kausipaikkalaisten kalusto oli todellakin laidasta laitaan. Oli matkailuautoa kalleimmasta päästä ja tuota vähän vaatimattomampaa ikääntynyttä kalustoa ja kaikkea siltä väliltä. Alla näkymä meidän teltalta. Tarkennuksena että tuossa ei ole sitä alueen kalleinta kalustoa…

Syltin lertsa ja kausipaikkalaisten vaihtelevaa kalustoa...

Syltin lertsa ja kausipaikkalaisten vaihtelevaa kalustoa…

Hvide Sandin tapaan rantaviiva jatkui näkymättömiin ja vuoroveden vaihtelu oli suurta. Yleisellä rannalla varsinainen erikoisuus oli se, että normiporukka ja nudistit oli sulassa sovussa keskenään. Nudisteja oli ehkä 5 % kaikista rannalla olijoista. Melko erikoinen kokemus. Nudistit oli käytännössä poikkeuksetta ikääntynyttä porukkaa ja ruoka-aikana kotona olleita.

Syltin rantaviivaa

Syltin rantaviivaa

Syltin ranta. Seka sellainen kun joka 30. oli nakupelle...

Syltin ranta. Seka sellainen kun joka 20. oli nakupelle…

Syltistä matka jatkui mantereen puolella Saksaan. Hampuri valittiin seuraavaksi stepiksi koska tarkoitus oli käydä täydentämässä lasten vaatevarastoa C&A:ssa joka oli aikaisemmilla reissuilla todettu paikaksi jossa hinnat ovat todella edullisia laadun kärsimättä. Tälläkin kertaa mukaan lähti säkillinen uusia vaatteita parilla sadalla eurolla.

Hampuriin tultaessa naviin oli syötetty keskusta-alueen camping. Kämppärille tultaessa ymmärsin ”sujuvalla” c-saksan taidollani, että kyltissä luki ”täyttä”. Mentiin kuitenkin käymään respassa kysyäksemme, että mistähän kannattaa seuraavaksi yösijaa etsiä. Respassa ei ollut ketään mutta vanhempi pariskunta joka istui terassilla kaljalla kysyi voivatko olla avuksi. Sattuivat olemaan paikan pitäjät. Kun meillä oli tarve vain teltalle yhdeksi yöksi, järjestyi paikka kuitenkin isäntäperheen ystävällisellä avustuksella kun heidän oma autopaikka otettiin meidän yöpymiskäyttöön.

Aamulla viereinen vaunu oli lähdössä ja näin ensimmäisen kerran elämässä moverin käytössä. Tästä jäi ajatus omaan päähän että tuollainen tulee meidänkin vaunuun jos sellainen joskus hommataan…

Hampuri ja Camping Buchholz

Hampuri ja Camping Buchholz

Muutoin Hampurista ei löytynyt juuri mitään nähtävää vaikka yritettiin olla aktiivisia turisteja.

Hampurin nähtävyyksiä

Hampurin nähtävyyksiä

Hampurin jälkeen suuntasimme Schwerinin suuntaan. Tytöille oltiin luvattu että vieraillaan jossain oikeassa linnassa. Schwerinin linna oli mainittuna Saksan top-100 nähtävyyksissä jonka oli ladannut appsina kännykkääni. Linna olikin ihan hieno.

Schwerinin linnalta

Schwerinin linnalta

Leiri pystytettiin Ferienpark Seehofiin joka osoittautui aivan loistavaksi paikaksi: ystävällinen henkilökunta, hyvä ranta ja aktiviteetit. Lisäksi Saksan hintatason edullisuuden huomasi viimeistään täällä vaikka jo aiemmin ruokaostoksia tehdessä kassalla oli hymyilyttänyt.

Rannalta paikassa Ferienpark Seehof

Rannalta paikassa Ferienpark Seehof

Schwerinin jälkeen nokka suunnattiin kohti pohjoista. Päädyimme ajamaan nyt pidemmän pätkän kerralla ja yöpymään seuraavassa paikka kaksi yötä. Tuo seuraava paikka oli Gränna. Olimme edellisenä kesänä poikenneet Grännassa muttemme yöpyneet.

Grännastrandens Camping oli sen verran turvoksissa että jouduimme tyytymään sähköttömään telttapaikkaan. Lertsa oli jälleen erinomainen ja ohjelmaa löytyi bändejä myöten.

Gränna

Gränna

Gränna ja polkagrissiä

Gränna ja polkagrissiä

Tässä vaiheessa reissu alkoikin olla paluuristeilyä vaille valmis. Tukholmassa pakolliset sukuloinnit ennen laivaan nousua. Tytöt odottivat illan muumidiskoa. Vanhemmat taas pohtivat miten suhtautua reissun aikana nousseeseen vaunukuumeeseen. Vaunuvaihtoehtoja kun oli googlettu ja nettikaravaanista tutkittu jo ahkerasti.

Paluumatkaa Siljalla

Paluumatkaa Siljalla

 

2 vastausta artikkeliin: Kesä 2014

 1. anna sanoo:

  Eksyin huutiksesta sun myytävää telttaasi kattomaan eikä tarkotus ollut näitä reissuja sen kummemmin plarailla mutta siis tulee reissukuume, väkisin. Tähän asti telttailtu vain suomi-norja rajoissa, mutta hyvä plääni teillä ollut valmiina niin sen ku suhais samantien sen läpi.

  ps.saksasta tilattu detleffs niin tuskin petyt 😉 vaikka olet varmasti päätöksesi vaunusta näin kesän kynnyksellä jo tehnyt.

  Tykkää

 2. martaprin sanoo:

  Hobbyllä mennään ja kesäksi on reissu jo varattu. Ohjelmistossa Saksa – Sveitsi – Italia – Itävalta. Ruotsin kautta ajaen kun noi suorat yhteydet Saksaan on niin tolkuttoman hintaiset.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s