Kesä 2013

Kesän 2013 reissu oli ensimmäinen muksujen kanssa Suomen rajojen ulkopuolelle tehty. Siis siten, että liikkumavälineenä oli auto ja filosofiana leirintämatkailu. Tarkoitus oli testata lyhyehköllä Ruotsiin ja Tanskaan suuntautuneella reissulla kuinka homma toimii pienten lapsien kanssa. Ja onko tämä meidän juttu nyt ja tulevaisuudessa.

Reissua varten hommasimme Partioaitasta soveltuvan teltan joka oli mallia Robens Cabin 600. Keittimeksi olimme ajatelleet ottaa mukaan olemassa olleen Trangian mutta Partioaitan myyjä sai ylipuhuttua meidät ostamaan kertakäyttöpulloilla toimivan kaasukeittimen.

Ostoksiin ei todellakaan tarvinnut pettyä. Teltta on todella nopea ja kätevä pystyttää tarjoten hyvät tilat. Ja kaasukeitin oli salaman nopea verrattuna tentun kanssa toimivaan Trangiaan.

Muut varusteet (makuupussit, retkijakkarat…) oli osin olemassa. Biltemasta lähti retkipöytä-tuolisydeemi matkaan ja Expedin puhallettavat makuualustat eivät pitäneet enää ilmaa joten ne päivitettiin Motonetista hommattuihin itsetäyttyviin alustoihin. Niin ja muksuille joutui ostamaan lasten makuupussit.

17.7 Helsinki – Tukholma

Lahden ylitykseen valittiin Silja koska siellä vaikutti olevan parhaiten lapsille ohjelmaa, muumilaiva kun oli. Hyteissä tuli snuiduttua ja valintana oli B-luokan hytit, siis kerros autokannen alla. Ajoivat asiansa kyllä nuokin.

Matka alkanut Siljalla

Matka alkanut Siljalla

18.7 Tukholma

Tukholmassa yövyttiin tädin luona. Omista sukulaisista puolet on aikanaan -60 luvulla muuttaneet leveämmän leivän perässä Ruotsiin ja levittäytyneet eri puolille Ruotsia.

Tukholmassa tehtiin visiitti Junibackeniin. Ei mikään mullistava kohde mutta hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ja upposi meidän muksuille.

Junibacken

Junibacken

Junibacken  Iskä aloittanut ajokoulutuksen Saralle.

Junibackenissa aloitettiin ajokoulutuksen antaminen Saralle.

19.7 Tukholma – Kolmården

Tukholmasta matka jatkui Kolmårdenin eläintarhalle.

Täällä pystytimme ensimmäisen kerran teltan First Camp Kolmårdenin leirintäalueelle. Tai no oli teltta koepystytetty jo Suomessa ennen matkalle lähtöä.

First Camp Kolmården

First Camp Kolmården

Jos oli Korkeasaari tuntunut väsyneeltä paikalta ennen tätä (häkit tyhjinä ja vähätkin elukat jossain puun takana piilossa) niin Kolmårdenin jälkeen sinne ei enää viitsi mennä itseään masentamaan. Kolmården on iso ja hieno alue jossa on oikeasti eläimiä nähtävänä. Kaiken kruunasi kaapelihissillä tehty Safari joka on korvannut aiemmin autolla tehdyn vastaavan. Alueella oli muutoinkin riittävästi tekemistä ja hyvät leikkialueet.

Kolmården

Kolmården

Kolmärdenin safarilta

Kolmärdenin safarilta

Kolmärdenin safarilta

Kolmärdenin safarilta

Kolmården

Kolmården

Kolmården

Kolmården

Kolmårdenin leikkipaikka-alueelta

Kolmårdenin leikkipaikka-alueelta

20.7 Kolmården – Mölle

Kolmårdenista suuntasimme eteläiseen Ruotsiin. Matkalla kävimme tätini suosittelusta tutustumassa Göta Kanaliin.

Göta kanal

Göta kanal

Möllessä majoitauduttiin First Camp Mölleen. Samaa ketjua ja yhtä hyvää tasoa kuin Kolmårdenissa ollut edellinen lertsamme.

Firstcamp Möllen altaalla

Firstcamp Möllen altaalla

Tuulimylly Möllessä

Tuulimylly Möllessä

Näkymä Möllen satamaan

Näkymä Möllen satamaan

21.7 Mölle – Kööpenhamina

Seuraavana vuorossa oli Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina. Ensisijainen vaihtoehtomme leirintäalueeksi sijaitsi rannalla mutta se oli täynnä ja jouduimme tyytymään keskustan alueeseen mikä sekin oli ihan ok.

Camping Absalon, Kööpenhamina

Camping Absalon, Kööpenhamina

Köpis oli ohjelmassa lähinnä huvipuistonsa Tivolin takia. Kävimme keskustassakin tutustumisretkellä ja kiertoajelulla. Ihan jees mutta…

Köpis

Köpis

Sen sijaan Tivoli on huippumesta. Erittäin idyllinen ja ottaen huomioon kakaroidemme iät pääsimme uskomattoman hurjiin kieputtimiin heidän kanssa. Verrattuna esimerkiksi lintsiin jossa pipo on huomattavasti tiukemmalla noiden rajoitusten suhteen. Tietty turvallisuus ennen kaikkea.

Köpiksen Tivoli

Köpiksen Tivoli

Köpiksen Tivoli

Köpiksen Tivoli

Köpiksen Tivoli

Köpiksen Tivoli

23.7 Kööpenhamina – Billund

Kesän pääkohde oli Legoland. Netin kautta olimme jostain syystä päätyneet valitsemaan leirintäalueeksi Randboldal Campingin jolla Tuula oli aikanaan vuonna miekka ja kirves ollut lapsena omien vanhempiensa kanssa. Leirintäalue oli osin ihan ok mutta isolta osalta peruskorjauksen tarpeessa. Osa saniteettitiloista oli varsin heikossa hapessa. Samoin lammen (?) vesi oli melkoista velliä ja vesiliukumäelle kiivettäessä sai varoa ettei jalka mene lahoista portaista läpi.

Lapsilla oli kyllä hauskaa ja kavereita löytyi taas yhteisen kielen puuttumisesta huolimatta.

Randboldal Camping. Ja Laura löysi kaverin.

Randboldal Camping. Ja Laura löysi kaverin.

Randboldal Camping

Randboldal Camping

Randboldal Camping. Mutalammikko...

Randboldal Camping. Mutalammikko…

Legolandissa keli oli hieno ja porukkaa sen mukaisesti. Laitteisiin oli törkeän pitkät jonot ja muutoinkin porukkaa oli niin että hyvä kun sekaan mahtui.

Reissu sai ikävän käänteen melko nopeasti kun allekirjoittaneella iski päälle mitä ilmeisemmin ruokamyrkytys. Legolandin ensiavusta ei tähän tautiin tietenkään apua löytynyt vaan jouduimme poistumaan alueelta ennen kuin huvittelu oli kunnolla ehtinyt alkamaan.

Pinnat siitä että saimme pyytämättä lipuistamme rahat takaisin. Henkilökunnalla kai pieni pelko että tuo olisi tullut heidän ravintolassa tarjotusta ruuasta. Näin ei voinut olla koska en ollut ehtinyt ruokaani koskeakaan ennen kuin oireet alkoivat.

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland. Ainoa laite johon 2013 ehdittiin. Noin tunnin jonotuksen jälkeen...

Legoland. Ainoa laite johon 2013 ehdittiin. Noin tunnin jonotuksen jälkeen…

26.7 Vejle – Norrköping

Pari päivää meni totaalisen harakoille ennen kuin matka saatoi jatkua. Pääsi tutustumaan Vejlen lääkäripalveluihin ja olo normalisoitui vasta perjantaina. Edellinen thaikuissa podettu vastaavantyyppinen vatsatauti jäi tälle kirkkaasti kakkoseksi. Jos pitäisi veikata niin tauti oli tullut tuolla viimeisellä leirintäalueella.

Tässä vaiheessa olimme saaneet vaihdettua majoituksen lertsalta hotelliin. Loppumatkasta tulikin sitten tiivis koska laiva oli lähdössä Tukholmasta lauantai-iltana. Urakoimme itsemme Norrköpingiin josta varasimme booking.comin kautta lennosta hotellin.

27.7 Norrköping – Tukholma

Loppujen lopuksi ehdimme Tukholmaan hyvissä ajoin ja ehdimme kahvittelemaan sukulaisilla ennen satamaan siirtymistä. Muuvilaiva upposi lapsiin yhtä hyvin kuin tullessakin.

Paluumatkan odotettu muumidisko

Paluumatkan odotettu muumidisko

Ei ihan mennyt plänin mukaan mutta reissussa voi aina sattua ja tapahtua. Fiilis jäi kuitenkin kokonaisuutena plussalle ja tuo Legoland uusitiin onnistuneesti seuraavana kesänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s